Achtergrond informatie massage

 

Op deze pagina vind je meer uitgebreide informatie en achtergronden over massage en de wijze waarop wij daar binnen Positive Touch mee werken.

 


Waarom een massage?


De meeste mensen hebben veel baat bij een massage. De gezondheid van het lichaam wordt erdoor gestimuleerd, spieren en weefsels kunnen zich ontspannen en het zenuwstelsel en de ademhaling komen erdoor tot rust.

Massage nodigt het lichaam uit zich te herstellen, ook bij klachten die chronisch zijn, vaak weer terugkeren of al zeer langdurig aanwezig zijn.

 


Van het lichaam leren


Naast een gezond lichaam draagt een massage er ook toe bij dat je veel van je lichaam kunt leren en dat je goed in contact met je lichaam komt te staan. Je kunt voelen waar spanningen vast worden gehouden, waar het vermoeid is en welke aandacht het van je nodig heeft.

 

Door op deze manier bewust met je lichaam om te gaan kun je de balans met je lichaam herstellen. Ook kun je zo bewust worden van de oorzaken van spanningen, pijn of klachten wat een belangrijke bijdrage kan leven in je eigen proces van heelwording en groei. 

  


Holistische visie 


In onze praktijk geven wij massages vanuit een holistische visie. Holisme gaat uit van de samenhang tussen lichaam, geest, gevoelens en emoties die onderling met elkaar in verbinding staan. Een klacht wordt daarbij dan ook niet als op zichzelf staand gezien.

 

Het lichaam beschikt over een enorme wijsheid met een sterk zelfhelend vermogen. Wanneer spanningen eenmaal worden losgelaten weet het lichaam zelf de weg. Naast fysieke heling kunnen daarbij ook vastzittende gedachtes of emoties worden verwerkt.  

 


Oorzaken van spanningen of klachten


De oorzaken van spanningen of klachten kunnen heel divers zijn en hoewel vaak wordt gedacht dat er een fysieke aanleiding is blijkt tijdens massages vaak dat de oorzaak dieper ligt maar dat ze op fysiek niveau vaak als eerst worden gevoeld en herkend.

 

Alle levenservaringen worden in het lichaam opgeslagen en kunnen daar lang blijven zitten, zonder dat ze worden gevoeld. Niet verwerkt trekken ze steeds meer energie naar zich toe waardoor uiteindelijk spanningen, pijn, vermoeidheid of andere vormen van klachten ontstaan.  

  
Tijdens een massage kunnen mensen vaak voelen (soms kan dat even duren) wat de oorzaak van de spanning is wat een enorm gevoel van opluchting geeft, als een hernieuwd thuiskomen bij zichzelf.  

 


Uit je hoofd en in je lijf 


Als mens hebben we vaak de neiging om veel vanuit ons hoofd te leven. Er speelt zich ook veel af op het mentale vlak, denken, plannen, onthouden en organiseren. Bovendien zijn onze zintuigen (oren, ogen, neus en mond) ook naar buiten gericht, er valt ontzettend veel waar te nemen.

 

Zo kunnen we gemakkelijk het contact met het lichaam verliezen. Doordat je tijdens een massage weer heel bewust contact met je lichaam maakt raakt je denken verbonden met je lijf en kun je gemakkelijker voelen wat je werkelijk wilt of wat je nodig hebt.

 


Wat je tijdens een massage zelf kunt doen


Een massage werkt het beste wanneer er sprake is van een samenspel tussen de ontvanger en de masseur. De masseur geeft de massage, daarvoor passen wij verschillende massage vormen toe die het beste bij jou passen of bij het doel waarvoor je komt.

 

Om de uitwerking van de massage te versterken kun je het beste je zo goed (diep) mogelijk ontspannen, rustig ademen terwijl je de aandacht op de massage richt.  

 


Wat kun je nog meer doen? 


Er zijn nog veel dingen die je kunt doen om je eigen proces te ondersteunen, tijdens een sessie kunnen wij daar ook bij adviseren. 

 

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 

•  Zorg ervoor dat je een voldoende lichaamsbeweging hebt.

•  Maak dagelijks een wandeling in de natuur.

•  Neem iedere dag een moment voor jezelf. 

•  Lees boeken die bijdragen aan je persoonlijke groei.

•  Maak een planning voor de dingen die je wilt doen en voer ze uit.  

•  Stop met dingen die niet goed voor je zijn. 

•  Begin iedere dag met een ochtend meditatie.

•  Zelf leren masseren?

 


Klik hier om terug te gaan naar de praktijk.

 

 

 


   

  

Positive Touch is erkend door

BATC en KTNO en CRKBO 

         geregistreed.

=======================  

  

 ** AGENDA OVERZICHT **

  

Info avond massage opleiding

Kennismakingsavond met de
opleiding integrale massage

 do 12 nov a.s. om 19:00 u

 Kijk hier voor het programma. 

  

Start massage opleiding

- vrijdagen: 25 sept 2015

- weekenden: 24 okt 2015

- vrijdagen: 26 feb 2016

- weekenden: 2 april 2016 

 

  

Kijk hier voor meer informatie

voor de opleiding.

 

Basiscursus masseren

>za/zo 26 en zo 27 sept

>za/zo 14 en zo 15 nov

 

kijk hier voor meer info.

 

Training diepbindweefsel

> wo 23 sept okt 2015 (8dgn)

kijk hier voor meer info.

 

=======================

     KIJK HIER VOOR DE

    VOLLEDIGE AGENDA

=========================== 

 


Massage cadeaubon
Als speciale attentie voor iemand in je vriendenrkring, familie of werk. 

Prijsindicatie:

60 minuten voor 52,50 euro.

75 minuten voor 65,00 euro.

 

Wat klanten over onze massages zeggen: 

Mieke (Arnhem) 'Ik heb jaren last van mijn rug gehad maar na een paar sessies kon ik de spanningen eindelijk helemaal loslaten terwijl ik na de eerste sessie gelijk al effect ondervond, heel aangenaam!”


Heleen (Deventer), ‘Integrale massage helpt me om veel meer in balans met mezelf te zijn’


Nicole (Beek-Ubbergen), ‘Ik was al jaren chronisch moe en het begon steeds slechter met me te gaan (gebrek aan focus etc..). Ik ben nog steeds verbaasd hoe snel het herstel is gegaan!'

Anneke (Arnhem), ‘Ik had al een tijdje last van Ischias die maar niet over wilde gaan. Er bleek meer achter te zitten en eindelijk kon ik dat voelen waarna de pijn in mijn benen en onderrug niet terug is gekomen.'  

Mirjam (Houten) ‘Door de massages en wat ik daarin los heb kunnen laten ben ik veel meer in contact met mijzelf gekomen.’

Bert (Arnhem), ‘Ik ben al 82 en na een drukke periode kreeg ik last van reuma in de polsen en de handen die niet meer over zou gaan maar na drie behandelingen heb ik nergens last meer van.’

Lianne (Oosterhout), 'Het is al lang geleden dat ik zo diep heb kunnen ontspannen, ik was bijna vergeten dat ik zoveel rust in me heb.'

Carolien (Arnhem), 'Het leukste vind ik het tijdens een sessie om onder de spanning te kijken en te voelen om te zien wat mijn lichaam daar verborgen houdt. Hierdoor kan is steeds weer nieuwe stukjes van mezelf ontdekken.'  


Peter (Druten), 'Ik heb anderhalf jaar met een burn-out rondgelopen en niets leek te helpen maar na drie sessies is er eindelijk een doorbraak en begin ik mij beter te voelen.'


Anne (Arnhem). 'Na een aantal sessies is mijn lijf zachter geworden en voelt veel fijner aan, de mensen om mij heen merken de verandering ook!.'